Πως πέρασε στα χέρια του διανοούμενου η καταπληκτική συλλογή με τα επιπλα

Ο διπλωμάτης είχε εξαγοράσει τμήμα της συλλογής με τα επιπλα του ποιητή για να τη διασώσει, αλλά θεώρησε ότι ένα τόσο αλλοπρόσαλλο σύνολο  δε θα μπορούσε να του χρησιμέψει πουθενά. Έτσι η καταπληκτική συλλογή με τα επιπλα  πέρασε στα χέρια του διανοούμενου.
Και τότε ως δια μαγείας εμφανίστηκε .
Όταν πέρασε το κατώφλι του σπιτιού του ο κοντός άντρας με τα περίεργα μάτια, τη γαμψή μύτη και τα μακριά στα πλάγια μαλλιά του, που σκέπαζαν τα αφτιά,  νόμιζε ότι είχε να κάνει με κάποιο πλα­νόδιο πωλητή τεντζερέδων. Ήταν έτοιμος να τον διώξει, όταν  έβγαλε από ένα δερμάτινο σάκο ένα βιβλίο και δύο φιαλίδια, που το ένα είχε άσπρη και το άλλο κόκκινη σκόνη. Τα είχε αγοράσει σε ε­ξευτελιστική τιμή από έναν πανδοχέα. Ο ιδιοκτήτης του πανδοχείου, γνωρίζοντας τα θρυλούμενα πλούτη ενός συγχωριανού του, μετά το θάνατο του, φρόντισε να εξασκήσει τις ανασκαπτικές του ικανότητες, χωρίς να διστάσει να ψάξει παντού την κατοικία του.

Posted on 12/03/2012, in απλά. Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Γιώργος Τριανταφύλλου

    Στις πρεσβείες νομίζω ότι τα έπιπλα, αν όχι σε όλες, στις περισσότερες τα επιλέγουν με βάση το σχέδιο και την αντοχή, γιαυτό η καλύτερη επιλογή είναι πάντα ένα καλό εργοστάσιο επίπλων όπως αυτό στης Αχαρνές, έπιπλα Sanfos λέγεται και έχει τα καλύτερα έπιπλα στην Ευρώπη.