Χαζεύοντας και ψωνίζοντας κάθε λογής μικρά επιπλα

Είπε στον οδηγό να τον αφήσει στην πλατεία. Θεώρησε άσκοπο να επιστρέ­ψει στο σπίτι. Η πλατεία του επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη. Εκατοντάδες πάγκοι μικροπωλητών, πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι στην παλιά πλατεία της πόλης, συνέθεταν μια φωτεινή αλυσίδα. Πολύς κόσμος περιδιάβαινε χαζεύοντας και ψωνίζοντας κάθε λο­γής μικρά επιπλα και χειροτεχνήματα. επιπλα
Υπαίθριοι βιολιστές σε δυο τρία σημεία έπαιζαν κομμάτια του Ντβόρζακ και του Σμέτανα, του Μότσαρτ και του Στράους. Στην κορυφή της πλατείας το έφιππο άγαλμα του «καλού βασιλιά»  επόπτευε την κίνηση της καρδιάς της πόλης. Μινιμαλιστικά κουκλοθέατρα, εγ­γαστρίμυθοι που δάνειζαν τη φωνή τους σε μαριονέτες, μηχανι­κές ευρεσιτεχνίες, ξύλινα επιπλα και παντομίμες από η­θοποιούς με στολές της Κομέντια ντελ Άρτε έδιναν την αίσθηση μιας αυλής των θαυμάτων, ενός ακάματου εργαστηρίου παρα­γωγής λαϊκής τέχνης. Οι γοτθικοί πύργοι της Παναγίας του Χιονιού ξεπρόβαλαν φωτισμένοι πάνω από τις αρτ νουβό και κυβι­στικές προσόψεις της πλατείας, σαν να τεντώνονταν στις μύτες για να μη χάσουν το θέαμα.

Posted on 14/01/2012, in απλά. Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Αλεξάνδρα Κατσαίτη

    Πάντα όταν πάω σε ένα πανηγύρι ψάχνω για; πάγκους με μικροέπιπλα και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, σε κάποια υπάρχουν πολλές επιλογές σε άλλα λιγότερες. Επίσης πολλές φορές τα πανηγύρια στήνονται σε περιοχές της πόλης που έχουν εκεί κοντά και μαγαζιά με έπιπλα. Πάντα τα επισκέπτομαι γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν και καλές τιμές. Κάποτε είχα πετύχει έναν καταπληκτικό καναπέ σε πολύ καλή τιμή. Σε άλλη περίπτωση πήρα ένα ντουλάπι για τα ρούχα πολύ ιδιαίτερο. Το πιο σούπερ όμως είναι ένα αρτ νουβό τραπεζάκι που βρήκα πέρσι στο Χαλάνδρι.